Waarom ik mijn werk sinds een paar maanden nóg veel leuker vind?

In ‘t kort a.k.a. de mandversie. Door een deel van mijn kennis over te brengen via de online omgeving van Speak art, ben ik tijdens de livetraining veel meer bezig op expertniveau. Dat geeft mij meer energie en de spreker die ik train een veel beter resultaat. 

In ‘t niet heel lang. De afgelopen weken heb ik een aantal mensen geholpen met hun presentaties. Tot zover niks nieuws :). Tot voor kort ging dat zo: iemand belt me, we prikken een datum en gaan los. Aanpakken! Werkte goed, maar ik vond zelf dat er enorme kansen werden gemist om nóg veel meer uit onze tijd en energie te halen. Tegenwoordig doet iedereen eerst de tool van Speak art: de online presentatiecoach.

Het resultaat van die online voorbereiding is echt niet normaal.

Op twee vlakken halen we enorme winst. Namelijk dat de sprekers die we begeleiden veel eerder focussen op de presentatie. Tijd is cruciaal in het proces om iets te leren. Ik geloof niet in een eendaagse training waarin je alles meteen zou kunnen. Vaardigheden moeten bezinken en herhaald worden. De presentatietool is daar echt een goed middel voor blijkt nu. Er is meer herhaling, je kan pauzeren én terug naar de tekentafel.

Persoonlijk is de grootste winst dat ik me veel meer als expert op kan stellen.

Omdat de spreker een enorm fundament legt via de online tool kunnen we beide op een ander niveau instappen. De spreker is bekend met de meest voorkomende valkuilen, de beste strategieën en de opties die hij heeft qua performance. We gaan dus meteen het diepe in. Welke strategie past bij dit specifieke publiek? Hoe laat deze groep zich normaal gesproken overtuigen of inspireren? We zijn de belemmerende overtuigingen die jouw doel in de weg staan?

Sinds het inzetten van de tool merk ik dat mensen veel eerder op hoog niveau kunnen presenteren dan ik zelf dacht.

Een grote valkuil in het huidige trainings­­landschap is dat mensen alles willen leren in één dag. Liefst een middag.

Helaas werkt het zo niet met het trainen van een vaardigheid. Ik snap de redenatie wel. Je wil focussen op de dagelijkse processen en of jezelf of je werknemers niet te lang uit dit proces halen. De online presentatiecoach komt voort uit deze gedachte. Intensief trainen, op afstand met respect voor de eigen agenda en ook nog eens veel meer resultaat. Op naar mooie presentaties, voor jezelf en voor je publiek!


Benieuwd naar de tool? Je kan hier starten met een masterclass die je van ons krijgt.